Oudere Panasonic DV camcorder

Geplaatst door: Nick_NG66

Oudere Panasonic DV camcorder - 03/17/19 06:01 PM

Hallo allemaal,

Is een oudere Panasonic NV-MX350 DV camcorder nog interessant om 2e hands aan te schaffen? Heeft iemand ervaring met dit model?

Kan natuurlijk gaan overstappen op een nieuwe videocamera, maar ben ook niet van plan daar een flink bedrag voor neer te tellen.

DV camcorders zijn nieuw niet meer leverbaar, maar volgens mij was dit model wel een van de top modellen van camcorders die nog gebruik maakte van een miniDV tape.
Geplaatst door: VideJo

Re: Oudere Panasonic DV camcorder - 03/17/19 06:20 PM

Om de beelden van een DV camcorder naar binnen te halen op je computer, heb je een FireWire kabel en aansluiting op je pc nodig. Die zijn nu bijna uitgestorvem.
Ik zou het niet doen.
Geplaatst door: Nick_NG66

Re: Oudere Panasonic DV camcorder - 03/18/19 11:52 PM

Origineel bericht van: VideJo

Ik zou het niet doen.


Ik zie er toch maar vanaf. Ga dit jaar maar eerst eens flink doorsparen voor een echte fatsoenlijke camera. Die Panasonic leek mij wel een leuke camera, maar eigenlijk ook weer teveel verouderd. Ik vrees alleen dat ik ook mijn PC moet gaan vervangen als ik over ga stappen naar een modernere camera. Full HD video opnames monteren vergt denk ik toch veel rekenkracht van een PC. Vrees dat mijn oude AMD FX6100 met 8GB niet toereikend genoeg is.

Voor nu gebruik ik nog even mijn oude Sony camera en verouderde software om wat meer wegwijs te geraken in video montage. Gebruik nog steeds Magix Video Deluxe 2013 en ook nog een oudere versie van Pinnacle Studio.