Nieuwe Cinema camera.

Geplaatst door: Desert

Nieuwe Cinema camera. - 09/25/20 10:29 AM

https://youtu.be/_qM6U--chGg
Geplaatst door: Buskees

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/25/20 09:20 PM

Nu nog een sponsor???
Geplaatst door: Desert

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/26/20 12:12 AM

Dit is de goedkoopste cinema camera van Canon. wink
Geplaatst door: Desert

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/26/20 11:47 AM

Origineel bericht van: Desert
Dit is de goedkoopste cinema camera van Canon. wink

En volgens het geruchten circuit komt er nog een Canon Cinema C50.
Misschien heb je dan geen sponsor meer nodig.
Geplaatst door: Buskees

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/27/20 07:04 AM

Ik ben bang dat het aan mij niet besteed zal zijn Desert al zou ik gerust wel eens iets met zoiets willen doen. Mijn "cinematografische" kunde beperkt zich tot reis en vakantiefilmpjes en dergelijke. Maar het gebruik van verwisselbare lenzen lijkt me wel erg fijn hoewel ik tegenwoordig meestal met een DJI Osmo rondloop. Klein en met best een "groot" resultaat.. De sponsors en dit soort camera's zullen beter aan écht goede filmers besteed zijn wink

Maar toegegeven, het ziet er, zeker voor die prijs, indrukwekkend uit, Ik wist niet eens dat er mini XLR bestond..
Geplaatst door: Cor V

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/27/20 11:16 AM

Het gebruik van dit soort sublieme camera's door ons amateurs heeft m.i. natuurlijk alleen zin als daarmee, behalve een uitmuntende beeldkwaliteit ook films worden geproduceerd van hoog niveau. In dat geval is het werken met een echte crew, waarin iedereen zijn eigen specialisme beoefent, bijna een vereiste.
Geplaatst door: Lenzz

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/27/20 01:21 PM

Origineel bericht van: Cor V
Het gebruik van dit soort sublieme camera's door ons amateurs heeft m.i. natuurlijk alleen zin als daarmee, behalve een uitmuntende beeldkwaliteit ook films worden geproduceerd van hoog niveau. In dat geval is het werken met een echte crew, waarin iedereen zijn eigen specialisme beoefent, bijna een vereiste.


Begrijp je reactie, maar hoeft ook weer niet zo te zijn.

Bijna 10 jaar met concerten, vnl. in theaters bezig. Van HC-X920's naar GH4's en nu dus C100 MKII's met div. Sigma objectieven. Is ook een groeiproces geweest. Zie mezelf nog altijd als amateur.

Ongekende kwaliteit lowlight condities, correcte skintones, diepe realistische instrumentkleuren, vooral hout en koper.
Ben echt helemaal weg van de kwaliteit van deze camera's én de objectieven.

Kort gesteld: mijn films zijn op zich niet van hoog niveau, maar ik streef wel naar beeldkwaliteit van hoog niveau.
Geplaatst door: Catmen

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/27/20 02:11 PM

Vind jouw stelling ook wel OK, als je als amateurtje toch financieel sterk genoeg staat om zulk bedrag uit te geven, waarom zou je die dan niet mogen aanschaffen en er toch eventueel “flutfilms” mee maken, want als je de stelling omdraait zouden vele amateurs met hun “vakantie filmpjes” zoals ik trouwens, hier op het forum al voldoende hebben aan een Andoer HDV-312P Video camera Van 58,99€.
Catmen
Geplaatst door: Lenzz

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/27/20 02:35 PM

Hahaha! Ja, ik begrijp je.

Iedereen heeft een beschikbaar budget om dat te doen wat ie graag wil doen.
Ik zou op zich - zeker voor buiten! - nog steeds heel happy zijn met de HC-X920.

Gelukkig is het zo dat ik vrijwel alleen betaalde opdrachten heb en hier reserveer ik een groot deel van voor m'n apparatuur.
Net voor Corona heb ik bijv. veel in audio geïnvesteerd, om zo ook multitrack opnames te kunnen maken tijdens m'n filmregistraties.
Daar is nu even een behoorlijke rem op gezet helaas...

Wil het gewoon als pakket allemaal kunnen bieden aan opdrachtgevers, net als pro LED licht bijv.

Maar heel simpel: is er geen geld, dan is er geen geld. Heb geen gezin en kinderen, dus wat meer ruimte.
Geplaatst door: Knarf

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/27/20 03:56 PM

Ik zou wel een iets uitgeklede C70 versie willen hebben voor mijn flut reisfilms.
Misschien is de C50 een optie.
Geplaatst door: Studio Brandaris

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/27/20 06:43 PM

Origineel bericht van: Knarf
voor mijn flut reisfilms.


Ik kijk er met genoegen naar en ben ook wel stiekem een beetje jaloers.
Geplaatst door: Buskees

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/27/20 06:57 PM

Origineel bericht van: Studio Brandaris

Ik kijk er met genoegen naar en ben ook wel stiekem een beetje jaloers.


Daar ben jij vast niet de enige in Brandaris.... grin

En voor Ann hoop ik dan dat die C50 niet alleen een gerucht blijkt te zijn!!

Kees
Geplaatst door: Desert

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/27/20 09:21 PM

Origineel bericht van: Buskees

En voor Ann hoop ik dan dat die C5\0 niet alleen een gerucht blijkt te zijn!!

Het was de bedoeling dat de Canon EOS C50 gelijk met de C70 geïntroduceerd zou worden. Covid-19 heeft dit verhindert.
In de C70 wordt dezelfde DGO (Dual Gain Output) sensor gebruikt als in de Canon EOS C300 Mark III (€12.099), in de C50 komt dezelfde sensor als van de C200 (€6.049), ook Super35.
Geplaatst door: Arvid

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/28/20 12:00 PM

Oja die C100 komen zeer mooi uit de verf bij indoor concerten, eerlijk gezegd er is nog steeds geen betere camera te vinden onder de prijs van een c200. Outdoor is hij niet de beste meer.
Geplaatst door: Jan-Willem

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/28/20 02:35 PM

Het is heel belangrijk dat er steeds nieuwe camera's uitkomen. Het maakt de vorige generatie tweedehands heel betaalbaar voor amateurs en voor anderen die niet hun geld verdienen met het maken van films.

Een oude Sony FS100, FS700, Canon C100, nog steeds prima camera's en zeer betaalbaar.
Geplaatst door: Jan-Willem

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/28/20 02:46 PM

Iemand vroeg me wat ik van die camera vind. Puur op basis van de specs, apparaat nog niet gezien.

Voila:

Eindelijk een nieuw werkpaard van Canon om mee te filmen - niet een fotocamera die het filmen erbij doet. De C70 is een camera die bedoeld is om compact te zijn en degelijk 4K beeld voort te brengen. Hanteerbaar in situaties waar je vlot wilt kunnen werken.

In de uitingen van Canon wordt het ding vergeleken met een DSLR en zien we alleen de camerabody met lens. Echter met 11,5 cm diepte is het apparaat toch wel fors. Ook zul je de camera vooral gebruiken met de meegeleverde handgreep en een externe microfoon en dan is het compacte karakter wel ver om zeep.

De camera heeft een Super35 sensor, de nieuwe RF-vatting doet daarbij overbemeten aan. Nu blijkt ook dat de RF-vatting valt te combineren het inbouwen van ND-filters. Goed nieuws. Het was wel te verwachten maar we hebben het nog niet eerder gezien.
IBIS, met een vrijbewegende sensor, is gelukkig achterwege gelaten, want nu kan de sensor zijn warmte rechtstreeks kwijt aan de koeling. Dat is belangrijk, want warme sensors ruisen en doen vreemde dingen. De koeling is serieus uitgevoerd, oververhitting zou geen probleem moeten zijn.
Super 35 is een fijn formaat. Het biedt een goed hanteerbare scherpte-diepte en is de standaard uit het analoge filmtijdperk voor de 35mm speelfilm.

Terzijde: 35 mm filmstrook werd zowel gebruikt voor film als voor foto. In fotocamera's werd de strook horizontaal geplaatst, in filmcamera's verticaal. Daarom biedt een 35mm filmstrook bij foto 36 x 24 mm afbeelding en voor film ca 24mm bij 18mm. Het plaatje was 90 graden gekanteld. Het traditioneel 'echte' filmformaat is dus Super 35.

De nieuwe RF-vatting betekent dat je niet investeert in een oude lijn die over enkele jaren buiten beeld raakt. De ervaring bij Sony leert dat de overgang naar een nieuwe vatting met een paar jaar voltooid is. Nieuwe ontwikkelingen op de oude vatting vinden dan niet meer plaats. Er is geen reden om aan te nemen dat dit bij Canon anders zal verlopen.

Het dynamisch bereik zou 16 stops zijn. Er bestaat echter geen gestandaardiseerde meetmethode. In de praktijk is het dynamisch bereik van de huidige generatie sensoren groot genoeg. Uiteraard wordt er ook over 'Canon color science' gesproken. Ook dat is bij alle fabrikanten op orde en vooral een kwestie van configureren en smaak.
Het totaalbeeld is een camera waar de sensor en dataverwerking op elkaar zijn afgestemd en die niet op overdreven specs wil scoren (8K iemand?) maar op bruikbaarheid.

Wat maakt deze camera tot een filmcamera?
- ND filters. ND filters zijn simpelweg een must. Zonder ND filters doe je concessies aan de kwaliteit van de beweging in je beeld.
- Grote batterij. Voldoende energie voor krachtige beeldverwerking en daardoor uiteindelijk een mooier plaatje. Ook niet te vaak batterijen moeten wisselen. De batterij steekt uit aan de achterzijde, als je lang wilt kunnen werken kun je een dikker exemplaar plaatsen. Dit is gebruikelijk bij filmcamera's.
- Sterke codec. Tot 4096 x 2160: 410 Mbps.
- Goede koeling.
- Geen IBIS.
- XLR. De enige juiste professionele aansluiting voor een microfoon is XLR, gebalanceerd.
- De juiste knoppen.

Zo op het eerste gezicht zijn er ook wel wat aandachtspunten. Of die ertoe doen hangt sterk af van het beoogde gebruik.
- SDI-aansluiting mist. SDI is nuttig voor het koppelen van externe monitors en datarecorders. In de corona-tijd is het op een set heel fijn om met 5 meter (goedkope) kabel een monitor aan te koppelen zodat je je licht, visagie, regie etc kunt checken, zonder te dicht op elkaar te staan.
- Microfoon. Er is een microfoon ingebouwd, maar of je daar echt blij van wordt? De koeling maakt lawaai, lenzen met motoren ook evenals je nagels tegen de body. Geluid is de helft van je film. Je gaat een externe microfoon willen gebruiken.
- Viewfinder mist. Eventueel een losse aanschaffen.Goede viewfinders zijn niet goedkoop.
- 1 HDMI aansluiting. Hoe kun je eventueel tegelijk een viewfinder en een monitor of datarecorder aansluiten? Het is niet duidelijk dat dit kan.
- Scherm aan de achterzijde. Je kunt met deze camera niet filmen terwijl je deze tegen je lichaam houdt. Het scherm is erg klein om 4K resolutie te kunnen checken.
- Relatief zware objectieven. Het is nog afwachten of voor de RF vatting S35 objectieven uitgebracht gaan worden. Anders zit je vast aan zwaardere full frame objectieven. Vooral voor dit cameraconcept (compact, licht) is dat wel jammer.
- Kabels en knoppen leven vlak naast elkaar. In een compacte behuizing is dit een onvermijdelijk compromis. Je vingers moeten door een oerwoud de weg vinden.
- RAW, ProRes RAW. Niet ingebouwd. Komt misschien later beschikbaar via een externe recorder. Alleen is een SDI aansluiting daarvoor wel heel welkom.
- Dure batterij. De Canon batterijen zijn erg duur. Er zijn andere merken. Lithium batterijen kunnen brandgevaarlijk zijn. Batterijen van een merkloze fabrikant met dit vermogen laden is niet het beste idee in een huis waar ook je kinderen slapen.
Geplaatst door: Cor V

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/28/20 04:11 PM

#Lenzz

Quote: “Zie mezelf nog altijd als amateur”
In een later bericht:
“Gelukkig is het zo dat ik vrijwel alleen betaalde opdrachten heb…”

Hoe moet ik dat rijmen?
Geplaatst door: Lenzz

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/28/20 08:24 PM

Origineel bericht van: Arvid
Oja die C1\0\0 komen zeer mooi uit de verf bij indoor concerten, eerlijk gezegd er is nog steeds geen betere camera te vinden onder de prijs van een c2\0\0. Outdoor is hij niet de beste meer.


Moeten we allemaal aan de Sony Fs7 MKIII shocked
Geplaatst door: Lenzz

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/28/20 08:25 PM

Origineel bericht van: Cor V
#Lenzz

Quote: “Zie mezelf nog altijd als amateur”
In een later bericht:
“Gelukkig is het zo dat ik vrijwel alleen betaalde opdrachten heb…”

Hoe moet ik dat rijmen?


Het kan samen gaan wink
Geplaatst door: Arvid

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/29/20 09:26 PM

Ik heb nu ook een Sony z90 en dat matched opzich best prima in de kleuren.. ik ken die fs7 mk3 verder niet maar een handzoom is toch wel een gemis op de C100 soms
Geplaatst door: Arvid

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/29/20 09:28 PM

Origineel bericht van: Cor V
#Lenzz

Quote: “Zie mezelf nog altijd als amateur”
In een later bericht:
“Gelukkig is het zo dat ik vrijwel alleen betaalde opdrachten heb…”

Hoe moet ik dat rijmen?


Laten we ons hier niet verleiden in de amateur en pro discussie.. misschien eens een nieuwe topic voor maken.
Geplaatst door: Lenzz

Re: Nieuwe Cinema camera. - 09/30/20 06:32 PM

Ik maak hier geen discussie uit op, hooguit 'n opmerking.

Maar goed.. er moet wat te modereren blijven grin
Geplaatst door: Cor V

Re: Nieuwe Cinema camera. - 10/01/20 09:45 AM

Een goed moderator is altijd de discussie vóór...
Geplaatst door: Catmen

Re: Nieuwe Cinema camera. - 10/01/20 01:02 PM

Arvid is dus een slecht moderator.
Catmen
Geplaatst door: Cor V

Re: Nieuwe Cinema camera. - 10/01/20 03:05 PM

Als je het meent Catman, ben ik het niet met je eens...
Geplaatst door: Lenzz

Re: Nieuwe Cinema camera. - 10/01/20 03:12 PM

Pfoe jongens...

Krijgen we weer 'n andere 'discussie' grin (en 'n ban shocked )
Geplaatst door: Catmen

Re: Nieuwe Cinema camera. - 10/01/20 06:58 PM

“Een goed moderator is de discussie voor“ schrijf je, dat was niet het geval... dus?
Waar gaat dit eigenlijk nog over? En natuurlijk meen ik dat niet! Wie ben ik om daar een oordeel over te vellen!
Catmen
Geplaatst door: Arvid

Re: Nieuwe Cinema camera. - 10/02/20 09:22 AM

Origineel bericht van: Cor V
Een goed moderator is altijd de discussie vóór...


Cor begreep het in dit geval.
Geplaatst door: Cor V

Re: Nieuwe Cinema camera. - 10/02/20 01:34 PM

Origineel bericht van: Arvid
Origineel bericht van: Cor V
Een goed moderator is altijd de discussie vóór...


Cor begreep het in dit geval.


En ik ben echt niet meer de jongste...