site stats
Uwtrouwvideograaf.nl
Pagina 1 van 2 1 2 >
Onderwerp opties
#68708 - 09/02/06 09:11 PM Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk?
Theo22 Offline


Geregistreerd: 03/09/05
Berichten: 7294
Lokatie: Enfield
In photoshop kun je dmv de functie 'handelingen' en 'batch' ('actions' en 'batch' voor diegene die de engelse taal prefereren) een aantal handelingen geautomatiseerd laten uitvoeren op een groot aantal afbeeldingen. Dat is natuurlijk erg handig wanneer je het formaat van bv 100 foto's wilt aanpassen.
Maar wat nu als ik de effecten Niveau's (levels) en onscherpmasker (unsharp Mask) wil toepassen. Dan zou ik willen dat automatisch de foto's één voor één geopend worden, de verschillende effecten geopend worden en vervolgens de foto's opgeslagen worden in een ander format. Maar dan wil ik ook nog dat deze script stopt op het moment dat er een instelling aangepast kan worden (dus in dit geval bij niveaus en bij het onscherpmasker).
Is het mogelijk om een script zo te maken dat hij op vooraf aangegeven plaatsen stopt om gegevensinvoer in ontvangst te nemen? In paint shop pro is dat heel eenvoudig, maar in photoshop kan ik dat niet vinden.
_________________________
groetjes,

Theo

Omhoog
Portal Box 2
#68709 - 09/03/06 12:38 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Theo22]
Knarf Online   happy
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22456
Lokatie: Noord-Holland
Lijkt me niet mogelijk, denk dat je twee actions moet aanmaken.
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#68710 - 09/03/06 05:16 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Knarf]
Theo22 Offline


Geregistreerd: 03/09/05
Berichten: 7294
Lokatie: Enfield
Het aanmaken van 2 'actions' is geen oplossing. Want dan blijft het probleem bestaan dat je alle handelingen na de gegevensinvoer alsnog handmatig moet uitvoeren. En dat is bv het OPSLAAN ALS, het sluiten van de afbeelding en het OPENEN van de volgende afbeelding. Wanneer de volgende afbeelding niet automatisch geopend wordt, ben je al het voordeel van de geautomatiseerde bewerking kwijt.
_________________________
groetjes,

Theo

Omhoog
#68711 - 09/03/06 06:16 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Theo22]
Knarf Online   happy
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22456
Lokatie: Noord-Holland
En automate to batch?
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#68712 - 09/03/06 08:48 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Knarf]
Theo22 Offline


Geregistreerd: 03/09/05
Berichten: 7294
Lokatie: Enfield
AUTOMATE en BATCH is de normale manier om een script af te spelen. Daar kies je welke script je wil afspelen en stel je bv de plaats van je bron bestanden en je doel map in. Maar daar heb je geen instelling om scripts halverwege te laten pauzeren....
_________________________
groetjes,

Theo

Omhoog
#68713 - 09/03/06 08:58 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Theo22]
Knarf Online   happy
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22456
Lokatie: Noord-Holland
Nee vandaar twee actions en twee keer 'automate to batch'
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#68714 - 09/03/06 09:27 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Knarf]
Theo22 Offline


Geregistreerd: 03/09/05
Berichten: 7294
Lokatie: Enfield
Dan kan dus niet, want het effect naar keuze is niet de laatste handeling. Anders zou het script alleen maar de opdracht Ctrl O en bv Ctrl L bevatten, waarbij je zelf nog ieder bestand dat je wil openen, moet selecteren dmv AUTOMATE en BATCH. De bedoeling is juist dat de bestanden automatisch geopend worden. En dat betekend dat na het invoeren van de waarde voor bv LEVELS het script moet doorlopen met OPSLAAN ALS, SLUITEN en OPENEN van de volgende afbeelding. Het moet wel een doorgaande loop vormen.
Volgens jouw voorstel zou je voor iedere afbeelding de opdrachten AUTOMATE en BATCH moeten geven en dan ook nog handmatig OPSLAAN en SLUITEN. En dat dan voor ieder effect dat je wil toepassen. Dat is omslachtiger dan alles gewoon handmatig te doen.
_________________________
groetjes,

Theo

Omhoog
#68715 - 09/03/06 09:47 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Theo22]
Knarf Online   happy
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22456
Lokatie: Noord-Holland
Nee met automate to batch kan je een hele rits foto's in een keer voorzien van de effecten die je in de action hebt geladen.
Een druk op de knop en je kunt gaan koffie drinken terwijl ondertussen zeg 100 foto's een voor een worden geopend, bewerkt en opgeslagen.
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#68716 - 09/03/06 09:54 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Knarf]
Theo22 Offline


Geregistreerd: 03/09/05
Berichten: 7294
Lokatie: Enfield
Klopt, maar ik wil de sterkte van het effect of effecten ook nog per foto kunnen variëren. En dat lukt me dus niet. Je kunt bv wel autolevels nemen ipv levels, of verscherpen ipv unsharp mask, maar dan krijgt iedere foto een modale uitstraling. En ik wil juist dat alle foto's speciaal worden.
_________________________
groetjes,

Theo

Omhoog
#68717 - 09/03/06 09:56 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Theo22]
Knarf Online   happy
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22456
Lokatie: Noord-Holland
Dan wordt het toch een voor een.
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#68718 - 09/03/06 10:03 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Knarf]
Theo22 Offline


Geregistreerd: 03/09/05
Berichten: 7294
Lokatie: Enfield
Quote:
citaat van Knarf :
Dan wordt het toch een voor een.

Of paint shop pro.

Of mischien weet Adobefan hier meer van....
_________________________
groetjes,

Theo

Omhoog
#68719 - 09/06/06 06:49 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Theo22]
aline Offline


Geregistreerd: 01/02/06
Berichten: 974
Lokatie: gent
voor zover ik met photoschop gewerkt heb kan je automatisch enkele dingen bewerken....maar niet datgene wat jij wil
hiermee bedoel ik = de groote, en de manier van opslaan,
ik heb hier wel ergens gelezen dat je verschillende opdrachten kunt geven, heb het overgenomen in een file , maar vind het niet zo direkt, het is wel engels, als ik het vind en je wilt het geef me maar een seintje
groetjes aline <img src="/ubbthreads/images/graemlins/icon_wave.gif" alt="" />
_________________________
groetjes aline

Omhoog
#68720 - 09/06/06 06:53 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Theo22]
aline Offline


Geregistreerd: 01/02/06
Berichten: 974
Lokatie: gent
gevonden....
speed up your workflow
dus als je wilt ...
groetjes aline <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laola2.gif" alt="" />
_________________________
groetjes aline

Omhoog
#68721 - 09/06/06 10:23 PM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: aline]
Theo22 Offline


Geregistreerd: 03/09/05
Berichten: 7294
Lokatie: Enfield
Quote:
citaat van aline :
gevonden....
speed up your workflow
dus als je wilt ...
groetjes aline <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laola2.gif" alt="" />

Hoi Aline,
Hoewel ik niet weet of jouw stuk het antwoord op mijn vraag gaat geven, ben ik natuurlijk geïnteresseerd om het eens door te lezen. Dus laat maar komen.....
Mischien kun je het als bijlage op het forum plaatsen? Of als internetlink?
_________________________
groetjes,

Theo

Omhoog
#68722 - 09/07/06 06:35 AM Re: Gestuurd automatiseren in photoshop mogelijk? [Re: Theo22]
aline Offline


Geregistreerd: 01/02/06
Berichten: 974
Lokatie: gent
oke , hier gaan we dan zal de bladen in de bijlage stoppen, zodat je ze kan openen en dan kan je zien of je er iets mee bent..
hopelijk wel
groetjes alin <img src="/ubbthreads/images/graemlins/icon_wave.gif" alt="" />


Bijlagen
95516-speed up your worflow.doc (29 downloads)

_________________________
groetjes aline

Omhoog
Pagina 1 van 2 1 2 >



Moderator:  Arvid, arvidbeheer, VideJo 
Wie is online
1 geregistreerd (Lenzz), 179 Gasten en 7 Spiders online.
Sleutel: Admin, Globale Moderator, Mod
Schreeuw doos

maart
Zo M Di W Do V Za
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Top Posters
Knarf 22456
VideJo 12881
HendrikJD 8672
Theo22 7294
Tante Ka 5792
ger jansen 5181
Buskees 4560
Cor V 3939
Nieuwste Leden
Stropje, keessiekezman, 951969, 2468, Sandman
12987 Geregistreerde gebruikers
Forum Statistieken
12988 Leden
42 Forums
28062 Onderwerpen
229581 Berichten

Max Online: 1647 @ 12/21/19 11:34 PM