site stats
Uwtrouwvideograaf.nl
Onderwerp opties
#245036 - 07/22/21 12:16 AM newbie
ronderijk Offline


Geregistreerd: 07/22/21
Berichten: 2
Goedenavond,

Ik gebruik de proefversie van adobe media encoder, ben al een tijdje nu bezig om een standaard dvd ( serie uit end jaren 70 ) om te zetten naar blu ray, het resultaat is om te huilen eigenlijk.

Voorop gesteld, ik ben een ehh, tja, newbie zeg maar op dit gebied.
Het rippen van dvd's gaat zonder problemen verder :-)
Mocht mijn vraag niet thuis horen in dit forum dan mijn excuses.

Maar nu dan mijn vraag.
Welke instellingen moet ik eigenlijk gaan gebruiken in genoemd proggy voor het beste resultaat ?

In mijn desktop zit een Intel Icore 7 2,9 Ghz 16 Mb S1200 cpu, Asus Prime h5110m d moederbord, 16 Gb Ram, geforce gtx1050 4 Gb

Groet,

Ron

Omhoog
Portal Box 2
#245038 - 07/22/21 08:54 AM Re: newbie [Re: ronderijk]
Cor V Offline


Geregistreerd: 08/17/02
Berichten: 4305
Lokatie: Nieuwerkerk aan den IJssel
Vertel eerst eens wat de reden is waarom je deze conversie zou willen doen? M.a.w welk doel wil je ermee bereiken?

Omhoog
#245040 - 07/22/21 11:39 AM Re: newbie [Re: ronderijk]
Knarf Offline
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22893
Lokatie: Noord-Holland
Ja natuurlijk is dat om te huilen.
Je kunt niet zo maar dvd omzetten naar HD (Bluray) zonder de benodigde tussenstappen te nemen.
DVD rippen naar welke format? dv avi, mpeg2 or mp4?
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#245041 - 07/22/21 11:42 PM Re: newbie [Re: ronderijk]
Desert Online   happy


Geregistreerd: 01/27/11
Berichten: 650
Lokatie: Nederland
Origineel bericht van: ronderijk
...., ben al een tijdje nu bezig om een standaard dvd ( serie uit end jaren 7\0 ) om te zetten naar blu ray, ......

Lijkt mi sterk. Philips bracht de DVD pas uit in 1995.
In de deze periode was het zelf branden van een DVD een kostbare zaak, zowel hardware als software kosten een klein vermogen.

Om een idee te geven in 1992 kochten wij een CD-brander vanwege de enorme korting van É120.00,- naar É80.000,-!

Op een geperste DVD is de video waarschijnlijk 720x576 pixels en altijd interlaced.
Maar de eerste (geperste) DVD's waren soms ook in MPEG-1 gecodeerd met een resolutie van 320x240px. De beeldkwaliteit was echter verrassend goed.

Omhoog
#245042 - 07/23/21 12:06 AM Re: newbie [Re: ronderijk]
ronderijk Offline


Geregistreerd: 07/22/21
Berichten: 2
Het betreft hier de serie Q en Q, nog niet zo lang geleden gekocht op dvd.
Aangezien het in de jaren eind 70 het met beeldmateriaal minder gesteld was dan heden ten dage, is dus de beeldkwaliteit van de orginele dvd's nu niet bepaald je van het.
Ik heb ze geript, eerst met makemkv, maar mkv herkent media encoder niet, moest deze dus weer om gaan zetten naar mp4.
Heb een poging gewaagd met het programma Topaz Labs, proefversie, maar voor mijn huidige systeem werkt dat ook voor geen meter.
De dvd resolutie is 720x 576.
Ik begrijp uit een van de reacties dat het eigenlijk in stappen dient te gebeuren ?
Zoals ik al zei, ik ben nieuw hierin en was dus blijkbaar "zo dom "om te denken dat een software programma het in een klap zou oplossen :-)

Voor Desert ;-) :

Ik heb me toen de schompes gespaard om een dvd speler aan te schaffen nadat het tijdperk VHS / Betamax voorgoed voorbij was.

Maar goed, ik wil dus , wat nu al is gebeurd met een dvd ripper ( Handbrake ) de bestanden omzetten naar mp4.
Met NCH suite knip ik de afleveringen op de juiste tijden, elke aflevering duurt ca 24 minuten en helaas ript handbrake eerst de complete dvd in 1 bestand, dit deed ook makemkv trouwens.
Ik zie het begrip interlaced voorbij komen, die optie zag ik voorbij komen inderdaad in adobe media encoder.

Om het beetje luchtig af te sluiten ;-)
Wanneer je bezig bent met bewerken van videobeelden, zorg dan dat de katten niet in de kamer zijn...
Tijdens een van mijn pogingen, het programma was bijna klaar, vond er 1 het wel leuk om bovenop het toetsenbord te gaan liggen.....met alle gevolgen van dien....

Omhoog
#245044 - 07/23/21 09:12 AM Re: newbie [Re: ronderijk]
Cor V Offline


Geregistreerd: 08/17/02
Berichten: 4305
Lokatie: Nieuwerkerk aan den IJssel
Jaag de kat weg en druk op Ctrl+Z?

Omhoog
#245049 - 07/23/21 03:31 PM Re: newbie [Re: ronderijk]
Desert Online   happy


Geregistreerd: 01/27/11
Berichten: 650
Lokatie: Nederland
Nu voor maar $39,95. MacX DVD Ripper Pro (Mac en Windows).

https://www.macxdvd.com/mac-dvd-ripper-pro/buy.htm

Het hangt natuurlijk van je hardware af,
maar een speelfilm van bijna 2 uur wordt binnen 12 minuten
gekopieerd, gedemuxxed en re-encoded in een hoge kwaliteit!
(Kwaliteit en codecs naar keuze).

En klaar is Ron de Rijk!

Omhoog
#245051 - 07/23/21 05:18 PM Re: newbie [Re: ronderijk]
Cor V Offline


Geregistreerd: 08/17/02
Berichten: 4305
Lokatie: Nieuwerkerk aan den IJssel
Al met al is mij nog steeds niet duidelijk wat de reden zou kunnen zijn om een bestaand filmbestand van een DVD (VOB/mpeg-2) op een BR te willen zetten. Wat is daarvan het nut?

Omhoog
#245052 - 07/23/21 05:38 PM Re: newbie [Re: ronderijk]
Desert Online   happy


Geregistreerd: 01/27/11
Berichten: 650
Lokatie: Nederland
Er zit dezelfde logica achter als waarom miljardairs met ticketprijzen variŽrend van 55 miljoen
(voor een reisje met SpaceX naar het internationaal ruimtestation ISS) tot 250 duizend dollar
voor een vluchtje met Virgin Galactic, 3 minuten gewichtloos willen zijn.

Een zelfgebrandde DVD gaat misschien 10 tot 15 jaar mee voordat het substraat volledig is uitgehard en de DVD onbruikbaar is geworden
en een geperste DVD gaat 50 jaar mee - volgens Philips.

Omhoog
#245054 - 07/23/21 07:43 PM Re: newbie [Re: ronderijk]
Theo22 Online   crying


Geregistreerd: 03/09/05
Berichten: 7406
Origineel bericht van: ronderijk

Heb een poging gewaagd met het programma Topaz Labs, proefversie, maar voor mijn huidige systeem werkt dat ook voor geen meter.

In dat geval zou ik eerst de hardware op orde brengen. Of mezelf afvragen of dit wel al die moeite en extra kosten waard is.
_________________________
groetjes,

Theo

Omhoog
#245057 - 07/24/21 09:06 AM Re: newbie [Re: Desert]
Cor V Offline


Geregistreerd: 08/17/02
Berichten: 4305
Lokatie: Nieuwerkerk aan den IJssel
Origineel bericht van: Desert
Er zit dezelfde logica achter als waarom miljardairs met ticketprijzen variŽrend van 55 miljoen
(voor een reisje met SpaceX naar het internationaal ruimtestation ISS) tot 25\0 duizend dollar
voor een vluchtje met Virgin Galactic, 3 minuten gewichtloos willen zijn.

Een zelfgebrandde DVD gaat misschien 1\0 tot 15 jaar mee voordat het substraat volledig is uitgehard en de DVD onbruikbaar is geworden
en een geperste DVD gaat 5\0 jaar mee - volgens Philips.


Bedoel je met deze vergelijking feitelijk te zeggen dat vragenstellers poging om "een standaard dvd ( serie uit end jaren 70 ) om te zetten naar blu ray" (quote) een zinloze actie is zonder enig nuttig resultaat?

Omhoog
#245058 - 07/24/21 10:34 AM Re: newbie [Re: Cor V]
Desert Online   happy


Geregistreerd: 01/27/11
Berichten: 650
Lokatie: Nederland
Origineel bericht van: Cor V
Bedoel je met deze vergelijking feitelijk te zeggen dat vragenstellers poging om "een standaard dvd ( serie uit end jaren 7\0 ) om te zetten naar blu ray" (quote) een zinloze actie is zonder enig nuttig resultaat?

Aangezien Ron de Rijk jouw vraag 'Wat is daarvan het nut?' nooit heeft beantwoord kunnen we daar alleen maar naar raden.
Misschien is hij slecht ter been en wil hij niet om de 2 uur een DVD wisselen?
Misschien gaat hij er van uit dat de beeldkwaliteit op een BluRay automatisch veel beter is dan op een DVD?
Misschien wil hij zijn pensioen aanvullen en de Q en Q collectie illegaal op BluRay verkopen?
Misschien wil hij de Q en Q collectie in 8K kwaliteit doorgeven aan zijn kleinkinderen?
Misschien....

Even een feitje, de complete collectie van Q en Q (630 minuten, 3 DVD's) koop je voor Ä54,95 bij Ome Bol!.

Op jouw vraag 'een standaard dvd ( serie uit end jaren 70 ) om te zetten naar blu ray een zinloze actie is zonder enig nuttig resultaat?' kan alleen de vragensteller hopelijk een zinnig antwoord op geven.
Vermoedelijk geeft de aanschaf van een nieuwe BLuRay speler die goed upscaled een beter resultaat!


Omhoog
#245059 - 07/24/21 11:04 AM Re: newbie [Re: Theo22]
GiBphoto Offline


Geregistreerd: 10/03/07
Berichten: 705
Lokatie: Herentals (B)
Origineel bericht van: Theo22
Origineel bericht van: ronderijk

Heb een poging gewaagd met het programma Topaz Labs, proefversie, maar voor mijn huidige systeem werkt dat ook voor geen meter.

In dat geval zou ik eerst de hardware op orde brengen. Of mezelf afvragen of dit wel al die moeite en extra kosten waard is.


TOPAZ Ai in niet zo afhankelijk van de CPU maar is volledig gerelateerd tot de GPU... Ik heb testen gedaan met TOPAZ op mijn 13 jaar oude PC en nu op de nieuwe PC. Met dezelfde video-kaart krijg je dezelfde resultaten in tijd die hij nodig heeft,,, met een RTX1060 (6GB) heb je zo een 6sec/frame nodig, met een RTX 3080 zo een 0.28sec/frame, het zit dus volledig in de GPU...
_________________________
7x GoPro - Sony HDR-CX625 - Panasonic HDC-HS700 - Sony AX53 - Sony A6000 - Canon XA20
DJi mini 2 drone - Beholder DS1 gimbal
PC: ASUS Workstation i9-10920X - 128Gb RAM - MSi GTX 1060 6Gb

Omhoog



Moderator:  Arvid, arvidbeheer 
Wie is online
0 geregistreerd (), 182 Gasten en 4 Spiders online.
Sleutel: Admin, Globale Moderator, Mod
Schreeuw doos

september
Zo M Di W Do V Za
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Top Posters
Knarf 22893
VideJo 13200
HendrikJD 8674
Theo22 7406
Tante Ka 5795
ger jansen 5218
Buskees 4790
Cor V 4305
Nieuwste Leden
Dick Verheul, Piet49, TheNarv, Manders, AZBraham
13075 Geregistreerde gebruikers
Forum Statistieken
13076 Leden
43 Forums
28419 Onderwerpen
232962 Berichten

Max Online: 1647 @ 12/21/19 11:34 PM