site stats
Uwtrouwvideograaf.nl
Onderwerp opties
#237481 - 02/11/18 07:45 PM Cyberlink PD 16 capture probleem
Jdr33 Offline


Geregistreerd: 02/11/18
Berichten: 7
Hallo,
Heb Cyberlink Powerdirector ultimate aangeschaft maar heb problemen met "vastleggen" van beeldmateriaal van uit mijn videocamera. Heb ergens al gelezen dat PD 16 moeite heeft met NVIDIA videokaarten. Ik heb Nvidia Geforce GTX770.
Het capturen gebeurt via firewire . Met een eenvoudig programmaatje als Moviemaker gaat alles vlekkeloos.
Cyberlink om hulp vragen is geen sinecure.
Kent iemand in dit forum een oplossing?
Grt
Jdr

Omhoog
#237483 - 02/11/18 07:57 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Jdr33]
Knarf Offline
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22219
Lokatie: Noord-Holland
Lijkt me een beetje ver gezocht dat een videokaart invloed heeft op het capturen van beeldmateriaal.
Is het dv of hdv?
Ideaal programmaatje om hdv te capturen is
https://www.videohelp.com/software/HDVSplit
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#237486 - 02/11/18 08:46 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Knarf]
Jdr33 Offline


Geregistreerd: 02/11/18
Berichten: 7
het is DV en Hi8 maar dan door de converter omgezet naar dv.
Het vreemde is dat Moviemaker het beeldmateriaal capteert maar een "super" programma als PD 16 niet. En dat zou met NVIDIA te maken hebben.
Grt
Jdr

Omhoog
#237488 - 02/11/18 09:12 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Jdr33]
Knarf Offline
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22219
Lokatie: Noord-Holland
Wat voor soort converter?
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#237512 - 02/15/18 02:02 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Knarf]
Jdr33 Offline


Geregistreerd: 02/11/18
Berichten: 7
de converter is terratec cameoconvert

Omhoog
#237514 - 02/15/18 02:24 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Jdr33]
Jdr33 Offline


Geregistreerd: 02/11/18
Berichten: 7
ondertussen al wat ervaring opgedaan. Om die oude rommel op schijf te zetten had ik een oude Sony TR780E Pal gekocht. Die heeft geen digitale uitgang. Met tulpstekkers voor audio en S video voor Video sluit ik aan op mijn converter. Die gaat dan met firewire naar mijn computer.
Het probleem zit in de cassette denk ik. Van 1991-93-94 en later zitten die dingen opgesloten in een doosje. Ze zijn opgespoeld door een andere camera die helaas stuk is. Sommige delen worden foutloos opgeslagen en ander delen van het bandje gaan dan weer schokkerig of met zoveel sneeuw dat het opnemen (capture) stopt.
Met een andere geleende camera TRV 310 (digital 8) ging het helemaal niet. Die heeft wel een digitale uitgang maar kan HI8 bandjes die door een andere camera zijn opgenomen niet goed afspelen dus gewoon aan de kant leggen.
Zal verder knoeien met de TR780E en de cassettes eens met rewind en forward op en af winden.
Na de reeks HI8 (14 bandjes) komen de DV cassettes en dat gaat zonder enig probleem.Indien je nog raad hebt voor mij hoor ik dat graag.
Grt
Jos

Omhoog
#237518 - 02/15/18 04:10 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Jdr33]
Knarf Offline
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22219
Lokatie: Noord-Holland
Je kunt evt een cleaning tape door de camera halen.
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#237524 - 02/15/18 05:45 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Knarf]
Jdr33 Offline


Geregistreerd: 02/11/18
Berichten: 7
Ja is een goed idee, maar of ze dat nog ergens verkopen? Zal eens op zoek gaan.
Bedankt in alle geval.
Grt
Jos

Omhoog
#237525 - 02/15/18 06:22 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Jdr33]
VideJo Offline
voorheen bekend als Ome Jo


Geregistreerd: 12/20/01
Berichten: 12792
Lokatie: Utrechtse Heuvelrug
Ik denk, dat talloze leden op dit forum nog wel één of meer cleaningtapes uit die tijd hebben overgehouden en die zullen jou er best één willen sturen.

Omhoog
#237529 - 02/15/18 09:19 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Jdr33]
Knarf Offline
Adobe Community Professional


Geregistreerd: 05/15/04
Berichten: 22219
Lokatie: Noord-Holland
_________________________
Adobe Community Professional
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Groetjes Ann

Omhoog
#238327 - 07/12/18 10:40 PM Re: Cyberlink PD 16 capture probleem [Re: Jdr33]
Frans-Jozef Offline


Geregistreerd: 01/28/18
Berichten: 4
Lokatie: Lint/België
Kom even terug op mijn capteer probleem met het programma Powerdirector 16. Uiteindelijk na maandenlang heen en weer geschrijf (tickets) heeft Cyberlink een patch gestuurd en hopla de hele boel werkt weer zoals vroeger. Ik had hen de opmerking gemaakt dat het met de drivers van de FireWire te maken heeft. Een van de updates van W10 heeft daar wijzigingen aangebracht en sindsdien was vastleggen niet meer mogelijk. Eind goed al goed maar dat dit 3 maand moet duren is toch bedenkelijk.
Hiermee is dit onderwerp voor mij gesloten.
Grt
Jdr

Omhoog



Moderator:  Arvid, arvidbeheer, HendrikJD, VideJo 
Wie is online
0 geregistreerd (), 171 Gasten en 6 Spiders online.
Sleutel: Admin, Globale Moderator, Mod
Schreeuw doos

maart
Zo M Di W Do V Za
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Top Posters
Knarf 22219
VideJo 12792
HendrikJD 8667
Theo22 7294
Tante Ka 5792
ger jansen 5170
Nieuwste Leden
Nick_NG66, Prolite, Geomientje, hdb, Brit
12936 Geregistreerde gebruikers
Forum Statistieken
12936 Leden
42 Forums
27887 Onderwerpen
227789 Berichten

Max Online: 414 @ 01/22/11 06:46 PM