site stats
Videoholland uitverkoop van showroom modellen en restanten
steeds wisselend productaanbod, kijk regelmatig of er iets voor je bij zit
klik hier voor een overzicht.
Demo-en Showroom producten worden gemarkeerd met bijvoorbeeld :
Pagina 1 van 2 1 2 >
Onderwerp opties
#190590 - 08/02/11 08:03 AM Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Sinds ruim een half jaar monteer ik met Edius Neo 3.(versie 3.02)
Nadat ik een trialversie van de plug-in PluralEyes (eigenlijk voor Edius 6) had ge´nstalleerd liep ik tegen een gek fenomeen aan: na de start van computer en programma (en het inladen van een project) hoefde ik alleen maar op Tools te gaan staan (uit de bovenste taakbalk) of Edius reageerde niet meer. Dit duurt ongeveer 20 seconden. Daarna functioneert alles weer.
Mijn eerste gedachte was dat de fout werd veroorzaakt door de plug-in. Maar dit bleek, na de´nstallatie, niet het geval.
Wordt het programma afgesloten en daarna weer opgestart, dan is er ook niks aan de hand.
Er valt best mee te leven maar toch vraag ik me af of meer Edius-gebruikers er last van hebben of (nog beter) een oorzaak weten. Kennen Edius 6-gebruikers iets dergelijks?
Ben benieuwd.

PS. Heb deze vraag ook gesteld op het Edius-forum.
Maar gezien mijn ervaring (en de opmerkingen van de moderator op andere vragen)......

Omhoog
Portal Box 2
#190591 - 08/02/11 08:31 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Witse Offline
gebanned


Geregistreerd: 04/01/09
Berichten: 1579
Lokatie: Europa
Das toevallig, had gisteren een trial van pluraleyes geinstalleerd voor premiere, wou deze eigenlijk voor edius proberen maar dat werkt enkel bij versie 6 en ik werk nog steeds met 5.
Voordat je die handeling uitvoert, open de taskmanager eens met ctrl alt del en klik dan nogmaals op het tools knopje van edius en kijk dan eens onder het processes tabje van de taskmanager om te zien of daar iets op de achtergrond actief is wat het probleem zou kunnen veroorzaken?

Wat die pluraleyes betreft, was me dat een tegenvaller, 1 video en audio bestand samenvoegen ging nog relatief vlot maar zodra ik enkele geluidsbronnen en 2 videosporen toevoegde maakte het programma er een zootje van. Ofwel deed ik iets verkeerd maar het deed in elk geval niet wat er geadverteerd wordt.

Omhoog
#190592 - 08/02/11 09:46 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Witse]
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Even off topic: heb met Pluraleyes een eenvoudige proef gedaan: combinatie van camera-shots (met geluid) en Zoom H2 (continue opname) gesynchroniseerd.
Ging prima met uitzondering van de shots die genomen werden met een camera op afstand. Waarschijnlijke reden: geluidsspoor Zoom H2 kon niet worden gematched met geluid door camera opgenomen.

Kan in de Taskmanager geen processen vinden waardoor de fout wordt veroorzaakt.
Bovendien: na het herstarten van het programma doet het euvel zich niet meer voor maar geen van de processen zijn beŰindigd. Dus vergelijkbare situatie?
Overigens gebruik ik de aanbevelingen van Antonsvideo (niet alleen bij Edius-gebruikers bekend).

Omhoog
#190602 - 08/02/11 01:21 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Origineel bericht van: Houtkoek
PS. Heb deze vraag ook gesteld op het Edius-forum.Maar gezien mijn ervaring (en de opmerkingen van de moderator op andere vragen)......


Update: mijn vraag is verwijderd uit het Edius-forum.

Omhoog
#190606 - 08/02/11 02:09 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Witse Offline
gebanned


Geregistreerd: 04/01/09
Berichten: 1579
Lokatie: Europa
Het Nederlandstalig forum neem ik aan? Heb je je vraag al op het Engelstalig forum gesteld?

Heb je ook al geprobeerd om een "systeem herstel" te doen?

Omhoog
#190617 - 08/02/11 05:51 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Witse]
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Inderdaad, Witse, het Nederlandstalige Edius-forum.
Verder geen commentaar.

Zal vanavond jouw voorstel uitvoeren en eens kijken op de Edius-fora.

Omhoog
#190641 - 08/02/11 11:30 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Ook systeemherstel biedt geen soelaas.
Na het dubbelklikken op Tools is zelfs het gehele programma vastgelopen.
Niet voor een halve minuut maar echt helemaal vast. Het beeld wordt dan "mistig grijs".
Mogelijk heeft PluralEyes iets in het register achtergelaten dat bij het de´nstalleren niet is verwijderd. Ik noem maar wat. Vervelend. Misschien Edius opnieuw installeren?

Omhoog
#190644 - 08/03/11 12:10 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Witse Offline
gebanned


Geregistreerd: 04/01/09
Berichten: 1579
Lokatie: Europa
Ik ben al blij dat ik enkel de trial van pluraleyes voor premiere heb geinstalleerd. smile
Zelf heb ik ook geen ideeŰn meer, misschien dat een herinstallatie een oplossing is.

Omhoog
#190650 - 08/03/11 11:10 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Witse]
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Probleem opgelost door herinstallatie van Edius Neo.
Prettige bijkomstigheid: de oude instellingen blijven gehandhaafd.
Voorlopig maar geen avonturen meer met leuke plug ins.

Omhoog
#190657 - 08/03/11 12:12 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Update: probleem opgelost, totdat update 3.02 (opnieuw) werd ge´nstalleerd.
Direct was het "freeze-effect" weer helemaal terug.
Heb de hele zaak weer gede´nstalleerd en daarna alleen Neo 3 ge´nstalleerd.
Het probleem zit hoogstwaarschijnlijk niet in de plug-in maar in de update.

Omhoog
#190777 - 08/04/11 10:37 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
TonR Offline


Geregistreerd: 05/09/05
Berichten: 316
Lokatie: Noord holland
Controleer eens of je update file wel helemaal correct is.
Ik had het probleem (Edius 6.03) dat mijn virusscanner alarm sloeg op de update file en een deeltje daarvan in Quarantaine plaatste. Na Uitzetten virusscanner en opnieiuw file downloaden en installeren ging het wel goed.

Het is maar een idee?

Omhoog
#190791 - 08/05/11 10:21 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: TonR]
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Hallo Ton,
Heb inderdaad, op diverse fora, meldingen gelezen over virusscanners die alarm sloegen bij het downloaden van de update.
Ik dacht overigens dat het altijd Edius 6.03 betrof.
Maar, jouw suggestie lijkt me de moeite van het proberen waard: je wilt tenslotte up-to-date blijven, nietwaar?
Ik zal mijn ervaringen hier posten.

Omhoog
#190795 - 08/05/11 12:35 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Opnieuw de update gedownload en ge´nstalleerd. Zonder firewall of virusscanner.
Geen enkele melding over ontdekte virussen. Dus ook geen deel van het bestand in container.
Na installatie en het opstarten van computer en programma reageert Edius 3.02 ongeveer 30 seconden niet na het aanklikken van Tools.
Wordt het programma daarna afgesloten en opnieuw opgestart (dus zonder tussenstart van de computer) is er niets aan de hand.
Ik laat het nu maar zo maar het bevreemdt me wel.


Bewerkt door Houtkoek (08/05/11 12:36 PM)

Omhoog
#191394 - 08/17/11 08:37 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Online   happy


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 686
Lokatie: Gelderland
Kom nog even terug op mijn probleem.
Vooral ook omdat de laatste tijd meerdere malen het programma compleet vastloopt.
Waar moet ik de oorzaak zoeken: in Windows 7 of in Neo 3.02?

(Op geen enkel forum heb ik een oplossing voor het probleem gelezen. Op het Engelstalige forum zitten weinig Neo3-gebruikers en op het Duitstalige heb ik ook (nog) geen reactie ontvangen).

Dus mijn hoop is op jullie gevestigd.

Omhoog
#191404 - 08/17/11 11:00 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Witse Offline
gebanned


Geregistreerd: 04/01/09
Berichten: 1579
Lokatie: Europa
Ik zou in zo een situatie herbeginnen, windows en al de nodige drivers installeren en dan edius en testen, dan de windowsupdates installeren en opnieuw testen en zo verder blijven gaan bij elk nieuwe installatie. Als het probleem zich dan ineens weer voordoet dan weet je dat het laatst geinstalleerde programma, update of whatever het probleem veroorzaakt.

Omhoog
Pagina 1 van 2 1 2 >



Wie is online
3 geregistreerd (Cor V, beaufrere, JanP), 48 Gasten en 5 Spiders online.
Sleutel: Admin, Globale Moderator, Mod
Schreeuw doos

december
Zo M Di W Do V Za
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Top Posters
Knarf 20781
VideJo 12185
HendrikJD 8667
Theo22 7076
Tante Ka 5667
ger jansen 4819
Nieuwste Leden
Poike, WoutDonckers, Herm, G.Scholtens, WillemIII
12396 Geregistreerde gebruikers
Forum Statistieken
12396 Leden
44 Forums
26452 Onderwerpen
215689 Berichten

Max Online: 414 @ 01/22/11 06:46 PM