site stats
Demo-en Showroom producten worden gemarkeerd met bijvoorbeeld :
Pagina 1 van 2 1 2 >
Onderwerp opties
#190590 - 08/02/11 08:03 AM Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Sinds ruim een half jaar monteer ik met Edius Neo 3.(versie 3.02)
Nadat ik een trialversie van de plug-in PluralEyes (eigenlijk voor Edius 6) had ge´nstalleerd liep ik tegen een gek fenomeen aan: na de start van computer en programma (en het inladen van een project) hoefde ik alleen maar op Tools te gaan staan (uit de bovenste taakbalk) of Edius reageerde niet meer. Dit duurt ongeveer 20 seconden. Daarna functioneert alles weer.
Mijn eerste gedachte was dat de fout werd veroorzaakt door de plug-in. Maar dit bleek, na de´nstallatie, niet het geval.
Wordt het programma afgesloten en daarna weer opgestart, dan is er ook niks aan de hand.
Er valt best mee te leven maar toch vraag ik me af of meer Edius-gebruikers er last van hebben of (nog beter) een oorzaak weten. Kennen Edius 6-gebruikers iets dergelijks?
Ben benieuwd.

PS. Heb deze vraag ook gesteld op het Edius-forum.
Maar gezien mijn ervaring (en de opmerkingen van de moderator op andere vragen)......

Omhoog
Portal Box 2
#190591 - 08/02/11 08:31 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Witse Offline
gebanned


Geregistreerd: 04/01/09
Berichten: 1579
Lokatie: Europa
Das toevallig, had gisteren een trial van pluraleyes geinstalleerd voor premiere, wou deze eigenlijk voor edius proberen maar dat werkt enkel bij versie 6 en ik werk nog steeds met 5.
Voordat je die handeling uitvoert, open de taskmanager eens met ctrl alt del en klik dan nogmaals op het tools knopje van edius en kijk dan eens onder het processes tabje van de taskmanager om te zien of daar iets op de achtergrond actief is wat het probleem zou kunnen veroorzaken?

Wat die pluraleyes betreft, was me dat een tegenvaller, 1 video en audio bestand samenvoegen ging nog relatief vlot maar zodra ik enkele geluidsbronnen en 2 videosporen toevoegde maakte het programma er een zootje van. Ofwel deed ik iets verkeerd maar het deed in elk geval niet wat er geadverteerd wordt.

Omhoog
#190592 - 08/02/11 09:46 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Witse]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Even off topic: heb met Pluraleyes een eenvoudige proef gedaan: combinatie van camera-shots (met geluid) en Zoom H2 (continue opname) gesynchroniseerd.
Ging prima met uitzondering van de shots die genomen werden met een camera op afstand. Waarschijnlijke reden: geluidsspoor Zoom H2 kon niet worden gematched met geluid door camera opgenomen.

Kan in de Taskmanager geen processen vinden waardoor de fout wordt veroorzaakt.
Bovendien: na het herstarten van het programma doet het euvel zich niet meer voor maar geen van de processen zijn beŰindigd. Dus vergelijkbare situatie?
Overigens gebruik ik de aanbevelingen van Antonsvideo (niet alleen bij Edius-gebruikers bekend).

Omhoog
#190602 - 08/02/11 01:21 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Origineel bericht van: Houtkoek
PS. Heb deze vraag ook gesteld op het Edius-forum.Maar gezien mijn ervaring (en de opmerkingen van de moderator op andere vragen)......


Update: mijn vraag is verwijderd uit het Edius-forum.

Omhoog
#190606 - 08/02/11 02:09 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Witse Offline
gebanned


Geregistreerd: 04/01/09
Berichten: 1579
Lokatie: Europa
Het Nederlandstalig forum neem ik aan? Heb je je vraag al op het Engelstalig forum gesteld?

Heb je ook al geprobeerd om een "systeem herstel" te doen?

Omhoog
#190617 - 08/02/11 05:51 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Witse]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Inderdaad, Witse, het Nederlandstalige Edius-forum.
Verder geen commentaar.

Zal vanavond jouw voorstel uitvoeren en eens kijken op de Edius-fora.

Omhoog
#190641 - 08/02/11 11:30 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Ook systeemherstel biedt geen soelaas.
Na het dubbelklikken op Tools is zelfs het gehele programma vastgelopen.
Niet voor een halve minuut maar echt helemaal vast. Het beeld wordt dan "mistig grijs".
Mogelijk heeft PluralEyes iets in het register achtergelaten dat bij het de´nstalleren niet is verwijderd. Ik noem maar wat. Vervelend. Misschien Edius opnieuw installeren?

Omhoog
#190644 - 08/03/11 12:10 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Witse Offline
gebanned


Geregistreerd: 04/01/09
Berichten: 1579
Lokatie: Europa
Ik ben al blij dat ik enkel de trial van pluraleyes voor premiere heb geinstalleerd. smile
Zelf heb ik ook geen ideeŰn meer, misschien dat een herinstallatie een oplossing is.

Omhoog
#190650 - 08/03/11 11:10 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Witse]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Probleem opgelost door herinstallatie van Edius Neo.
Prettige bijkomstigheid: de oude instellingen blijven gehandhaafd.
Voorlopig maar geen avonturen meer met leuke plug ins.

Omhoog
#190657 - 08/03/11 12:12 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Update: probleem opgelost, totdat update 3.02 (opnieuw) werd ge´nstalleerd.
Direct was het "freeze-effect" weer helemaal terug.
Heb de hele zaak weer gede´nstalleerd en daarna alleen Neo 3 ge´nstalleerd.
Het probleem zit hoogstwaarschijnlijk niet in de plug-in maar in de update.

Omhoog
#190777 - 08/04/11 10:37 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
TonR Offline


Geregistreerd: 05/09/05
Berichten: 316
Lokatie: Noord holland
Controleer eens of je update file wel helemaal correct is.
Ik had het probleem (Edius 6.03) dat mijn virusscanner alarm sloeg op de update file en een deeltje daarvan in Quarantaine plaatste. Na Uitzetten virusscanner en opnieiuw file downloaden en installeren ging het wel goed.

Het is maar een idee?

Omhoog
#190791 - 08/05/11 10:21 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: TonR]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Hallo Ton,
Heb inderdaad, op diverse fora, meldingen gelezen over virusscanners die alarm sloegen bij het downloaden van de update.
Ik dacht overigens dat het altijd Edius 6.03 betrof.
Maar, jouw suggestie lijkt me de moeite van het proberen waard: je wilt tenslotte up-to-date blijven, nietwaar?
Ik zal mijn ervaringen hier posten.

Omhoog
#190795 - 08/05/11 12:35 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Opnieuw de update gedownload en ge´nstalleerd. Zonder firewall of virusscanner.
Geen enkele melding over ontdekte virussen. Dus ook geen deel van het bestand in container.
Na installatie en het opstarten van computer en programma reageert Edius 3.02 ongeveer 30 seconden niet na het aanklikken van Tools.
Wordt het programma daarna afgesloten en opnieuw opgestart (dus zonder tussenstart van de computer) is er niets aan de hand.
Ik laat het nu maar zo maar het bevreemdt me wel.


Bewerkt door Houtkoek (08/05/11 12:36 PM)

Omhoog
#191394 - 08/17/11 08:37 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Kom nog even terug op mijn probleem.
Vooral ook omdat de laatste tijd meerdere malen het programma compleet vastloopt.
Waar moet ik de oorzaak zoeken: in Windows 7 of in Neo 3.02?

(Op geen enkel forum heb ik een oplossing voor het probleem gelezen. Op het Engelstalige forum zitten weinig Neo3-gebruikers en op het Duitstalige heb ik ook (nog) geen reactie ontvangen).

Dus mijn hoop is op jullie gevestigd.

Omhoog
#191404 - 08/17/11 11:00 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Witse Offline
gebanned


Geregistreerd: 04/01/09
Berichten: 1579
Lokatie: Europa
Ik zou in zo een situatie herbeginnen, windows en al de nodige drivers installeren en dan edius en testen, dan de windowsupdates installeren en opnieuw testen en zo verder blijven gaan bij elk nieuwe installatie. Als het probleem zich dan ineens weer voordoet dan weet je dat het laatst geinstalleerde programma, update of whatever het probleem veroorzaakt.

Omhoog
#191439 - 08/18/11 12:48 PM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Witse]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Bedankt voor je reactie, Witse.
Ik had zelf ook al het idee dat ik het geheel beter opnieuw kan installeren.
Maar vind het wel een hele klus; ook wat betreft updates etc.
Maar misschien moet ik er toch maar aan beginnen.
Wellicht hebben bepaalde programma's (zoals PluralEyes) toch nog het nodige aangericht in het register. Ondanks het feit dat ik regelmatig met o.a. Ccleaner mijn register "schoonmaak".

Hebben jullie ervaring met opschoonprogramma's die zelfs in een kersverse
Windows nog zo'n 1500 "fouten" hebben gevonden?

Omhoog
#191478 - 08/19/11 09:20 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Het is er van gekomen: de gehele systeemschijf opnieuw ingericht.
Ben begonnen met Windows 7 opnieuw te installeren met daarna de nodige updates. Toen Edius Neo 3 en 3.02 ge´nstalleerd en het programma getest: prima, alles functioneerde weer zonder haperingen. Daarna een klein aantal, voor Edius noodzakelijke programma's op de schijf gezet: Adobe Reader, Quicktime.
Tussendoor de werking van Neo 3.02, na een eerste opstart van de computer, getest: alles bleef goed functioneren. Ook toen anderen, zoals Virtualdub, Audiocity etc., werden ge´nstalleerd.

Maar na de installatie van Security Essentials ging het mis: Edius liep weer vast toen ik probeerde het menu Tools te openen.
Na de´nstallatie van het anti-virusprogramma werkt Edius weer normaal. Het zit dus blijkbaar in de combinatie van de update 3.02 en Security Essentials.

Omdat ik op mijn montagecomputer alleen maar updates ophaal van Microsoft en nieuwe drivers van bijv. Nvidia, overweeg ik voorlopig geen anti-virusprogramma te installeren.
Of zijn de risico's dan te hoog?

Omhoog
#191479 - 08/19/11 09:53 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Houtkoek]
Witse Offline
gebanned


Geregistreerd: 04/01/09
Berichten: 1579
Lokatie: Europa
Eigenlijk zou je nooit een antivirus programma op een montagepc mogen installeren, zo een programma is constant actief op de achtergrond en kan meer problemen veroorzaken dan dat het oplost.

Omhoog
#191481 - 08/19/11 10:33 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: Witse]
HendrikJD Offline

Moderator


Geregistreerd: 03/14/03
Berichten: 8667
Lokatie: Noord-Holland
Dat je geen antivirusprogramma op een montagepc zou moeten installeren onderschrijf ik geheel. Maar dan zou je de tweede stelregel ook moeten aanhouden: GEEN internetcontact op deze pc.
Een andere (in mijn ogen betere) optie is van je montagepc een duallboot installatie maken. Op je ene partitie alleen alles van je montageprogramma's installeren en op de andere je internet en allerlei andere zaken installeren.
Oh ja, en als je dat overweegt, zet dan in de montage-partitie de netwerkkaart uit. Dat onderneemt je de lust om stiekem toch even een uitstapje naar internet te doen. Internet is tegenwoordig een bron van veel ellende. Voor je het weet zit je ineens op een hele andere site dan waar je voor had gekozen (een re-direct)
_________________________
Met de meest vriendelijke groeten
Henk.

Omhoog
#191488 - 08/19/11 11:37 AM Re: Edius Neo 3.02 loopt 20 seconden vast [Re: HendrikJD]
Houtkoek Offline


Geregistreerd: 03/07/06
Berichten: 639
Lokatie: Gelderland
Bedankt voor jullie nuttige commentaar.
Omdat ik twee computers (bijna) naast elkaar heb staan, heb ik de montagecomputer geheel los gekoppeld van het internet. Updates etc. kan ik ook via de tweede computer binnenhalen en overzetten op de montagecomputer.
Ik heb mijn lesje geleerd!

Omhoog
Pagina 1 van 2 1 2 >



Nieuwste Leden
cvanwinden, nico vander zaan, Malinaki, bluatigro, bitburger69
12313 Geregistreerde gebruikers
Wie is online
5 geregistreerd (ger jansen, John Zutphen, Pim Foppen, Arvid, Pieter), 29 Gasten en 4 Spiders online.
Sleutel: Admin, Globale Moderator, Mod
juli
Zo M Di W Do V Za
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Schreeuw doos

fotogallerij
Andre ter bewerking
Luchtfoto
Mooi plaatje van een event van gisteren
DWDB
Even binnen blijven!!
Forum Statistieken
12313 Leden
44 Forums
26212 Onderwerpen
213558 Berichten

Max Online: 414 @ 01/22/11 06:46 PM